Het is van groot belang alles wat je eet en drinkt te zegenen.
Zegenen betekent niets anders dan : je bewust verbinden met een Hogere Macht en vanuit die verbinding de energie van iets of iemand te verhogen.
Het makkelijkste kunnen wij mensen dit doen door ons bewust te richten tot God de Vader en/of God de Moeder. Meestal roepen we ze samen aan God Vader en Moeder (hemel en aarde) als we zegenen.
Leer ook niet alleen jezelf maar ook anderen en kinderen om zegening te geven aan eten en drinken.
Zeker voor de hoofdmaaltijden, maar het word vaak snel een gewoonte om het altijd te doen. 
In je eigen huis of met gelijkgestemden kun je dit hardop uitspreken en een zegenend gebaar maken.
Buitenshuis kun je dit intern dus in stilte doen. Voor de energie maakt dit niets uit. Maar bewustzijn is de sleutel. Zonder bewustzijn genereer je weinig tot geen verhoogde energie.

Als ik met meerderen samen ben, dan houden we elkaars handen vast en zo versterken we de zegenende energie.
Of je houdt je handen boven dat wat je wilt eten en drinken terwijl je de zegening uitspreekt. 

Waarom is het belangrijk eten en drinken te zegenen?
Omdat je daarmee de licht-energie van datgene wat je aan je lichaam geeft, versterkt. 
Uiteindelijk wordt alle voedsel omgezet in lichaamsvoedsel en dat is op het diepste niveau voeding aan de cellen. En daar m.n. in de mitochondrieën (de energie fabriekjes in ons lichaam die energie produceren) is er enkel lichtenergie, net zoals in alle cellen van ons lichaam en erbuiten. Uiteindelijk in het diepst van iedere cel en ieder organisme is er licht.
Door het zegenen wordt het voedsel dus letterlijk meer lichtvoedsel voor ons lichaam en onze geest. Dit versterkt ons en onze gezondheid. En omdat voedsel vaak niet van de beste kwaliteit is, wordt het door het zegenen van een betere kwaliteit.

Een schitterend voorbeeld:
ik leerde op een workshop die ik gaf de groep hun eten en drinken te zegenen. De avond erna bracht een jonge vrouw dit in de praktijk, zij zegende bewust maar in stilte haar eten. Zij was te gast op een grote manifestatie waar iedereen genoot van een groot buffet. De dag erna bleek dat iedereen ziek was geworden van bedorven garnalen van dit buffet....behalve deze jonge vrouw die het eten gezegend had. En zij had wel degelijk een flinke portie garnalen gegeten.

Gebed om je eten en drinken te zegenen:

Lieve God Vader Moeder zegen dit eten en drinken, dat het mij (ons)  mag strekken tot gezondheid, schoonheid, harmonie en licht.  Zo zij het.

Heb je geen tijd, zeg dan kort:
Ik zegen dit wat ik nu tot mij neem.  (uiteraard richt je je op de Hogere Macht, vandaar komt de kracht).

Hoe mooi is het niet dit tot een gewoonte te maken? Veel plezier met het zegenen.