Aankondiging in Paravisie

In de onderstaande pdf bestanden kunt u de aankondiging in de Paravisie lezen.
klik aan pagina 1 of pagina 2.

Pagina 1 - Pagina2

Pasen associëren de meeste mensen tegenwoordig met gekleurde eieren, de paashaas en vrije dagen.
Waarom het paasfeest zo belangrijk is, dat het officiële feestdagen zijn, is de meesten onbekend. Waarover gaat het paasfeest nu daadwerkelijk?
Over het meest essentiële in ons bestaan; bevrijding van ons rad van karma.

Jezus is geboren op onze aarde en heeft als taak op zich genomen, om zich te ontwikkelen tot een zeer bijzonder mens, een verlicht Mens. Hij heeft met zijn lijden en zijn dood óns karma op zich genomen en door zijn dienstbaarheid zichzelf bevrijdt van zijn lagere ego. Zo werd hij een zuiver kanaal als bevrijd en verlicht mens.
Een doorgeefluik ,voor de eerste energie ooit uit de Bron ontsprongen: de Christus energie; puur licht en zuivere liefde.
Hij is ons de weg voorgegaan, om onszelf te bevrijden van ons lagere ego.
Daarmee kunnen wij óók een verlicht zuiver en liefdevol mens worden. Zo kunnen wij ons bevrijden van ons eigen rad van karma. Wat betekent dat eigenlijk rad van karma?
Ik zie dat als een herhaling van zetten.
Steeds opnieuw incarneren en dezelfde lessen willen leren, maar dit niet of maar gedeeltelijk doen. En dus weer incarneren om het opnieuw te proberen, maar niet slagen in de missie die je jezelf hebt opgelegd. Namelijk een Mens te willen worden en zijn.

Bij verlichting hebben velen, een onbereikbaar ideaalbeeld. Het beeld van een mens die foutloos is. Die nooit aan zichzelf denkt, niet meer geniet van het leven, want je moet het hemd van je lijf geven en het eten uit je mond sparen voor de minderbedeelde. Je mag nooit meer negatieve of vervelende gevoelens ervaren, je bent verlicht dus... volmaakt.

Dat is echter esoterisch niet wat bedoeld word met een verlicht mens te zijn. Denk aan Jezus die van klein kind af aan wist waarvoor hij geboren was. Die van kleuter af aan getraind en opgeleid is voor zijn bijna bovenmenselijke taak. Die zich steeds meer bewust werd van zijn scheppingskracht en daarmee vol vertrouwen heerste over de elementen en zo wonderen verrichten kon.
Jezus was zich te allen tijde bewust van God de Vader en God de Moeder, van zijn beschermengel, van engelen, Aartsengelen en Aardengelen. Van alle licht en liefde wezens in en om de aarde en de mensen. En zo kon hij, met al die wijsheid, met zijn bewustzijn, met alle hulp aards- en onaards, zijn zelfgekozen taak op zich nemen én volbrengen.
Maar ook Jezus kende angsten.
De nacht voor zijn lijden op de Olijfberg, was hij letterlijk doodsbang.
Bang voor wat komen zou; het lijden en de dood. Hij bad tot de Vader: “Vader als het mogelijk is, als het plan zich op een andere manier kan voltrekken, laat dan deze beker (het lijden) aan mij voor bij gaan.”
Het was letterlijk een strijd, een strijd met zichzelf, met het gewone mens-zijn, die hij streed.
Maar uit liefde voor God en Zijn heilige plan voor ons mensen, uit liefde voor jou en mij, kwam Jezus uiteindelijk na strijd met zichzelf en zijn angsten, tot over-gave. Hij gaf zich over aan zijn karma, aan zijn lot, aan zijn levensopdracht en daarmee aan God. Hij staakte de strijd en accepteerde dat wat komen zou, wat gebeuren moest.
Zonder training van zijn mind, zonder bewust contact met zijn Hogere Zelf en engelen om Hem heen, zou dit niet mogelijk geweest zijn.
De laatste 3 jaar van zijn leven was hij een verlicht Mens.
Door zijn sterven kwam via zijn Hart de Christusenergie vrij voor ons allen. En werd Hij Jezus de Christus.
Dáárom vieren wij Pasen.
En mogen wij op onze levensweg bij al onze problemen en strijd met onszelf, Jezus en engelen vragen voor hulp en bijstand en word ons die gegeven. Ze helpen ons het christusbewustzijn te ontwikkelen, totdat ook wij de christusenergie kunnen genereren.
Vraag en ontvang! 
Zalig Pasen.