Aankondiging in Paravisie

In de onderstaande pdf bestanden kunt u de aankondiging in de Paravisie lezen.
klik aan pagina 1 of pagina 2.

Pagina 1 - Pagina2

De moeder komt bij mij als nieuwe patiënte, voor een consult voor zichzelf. En omdat het zoontje van 7 jaar, vrij heeft van school, komt deze mee naar binnen in mijn praktijkruimte. Hij wijst naar mijn engelenspeldje, welk ik dagelijks draag en vraagt: "is dat een engeltje"? "Jazeker", antwoord ik, "vindt je het mooi? "
"Mijn moeder zegt dat we allemaal een engeltje bij ons hebben", zegt het jongetje, "vindt jij dat ook?" "Nee", zeg ik,"we hebben geen engeltje bij ons...maar een hele grote, super machtige enorme engel die alles kan. En ieder mens, groot en klein heeft zijn eigen supergrote Engel. Ook jouw engel is groter dan ieder flatgebouw op aarde en sterker dan superman", zeg ik.

De moeder heeft ons gesprekje beluisterd en verteld dat hij sinds zijn 4e jaar aan nachtmerries lijdt. Bijna iedere nacht wordt hij gillend wakker, soms badend in het zweet. Vaak komt hij midden in de nacht, zo snel zijn beentjes hem kunnen dragen naar zijn ouders gerend en duurt het wel een uur voordat hij weer gekalmeerd is en wil ook niet meer naar zijn eigen bed. Soms durft niet eens uit bed te komen en gilt hun wakker en zijn ze lang met hem in de weer, zo overstuur is hij dan.

"En waar we ook zijn, thuis of op vakantie, de nachtmerries zijn er altijd. Heel af en toe een nacht niet, maar van de 7 dagen heeft hij wel 4 nachten een nare droom. Ook wij hebben er gebroken nachten door. Hij gaat ook niet graag naar bed, want hij is bang voor de nachtmerries. We hebben er al van alles aan geprobeerd te doen," verteld de moeder, die eigenlijk voor zichzelf en niet voor het zoontje naar mij toe komt. "We hebben het huis laten reinigen, hij heeft spel en tekentherapie gehad. Een magnetiseur heeft hem behandeld. Hij heeft bachbloesemdruppels gehad en edelsteentherapie. Hij slaapt altijd met een nachtlampje. Hij heeft tijden bij ons op de kamer geslapen, maar wat we ook geprobeerd en gedaan hebben, hij blijft last van nachtmerries houden. Soms kan hij erover vertellen, soms ook niet en vaak wil hij er niet over vertellen. We zijn radeloos. Wat apart dat dit nu hier bij jou ter sprake komt."

Via de computer op mijn bureau, klik ik de site aan van mijn stichting; Stichting Engelenwerk en laat haar in de rubriek Gebeden, de kindergebedjes zien die ik daar geschreven heb. De eerste 2 gebedjes hebben de engelen mij doorgegeven, speciaal voor kinderen.

"Lees die straks maar eens samen met je zoon en print ze uit en bid een of twee gebedjes iedere avond voor het slapen gaan en het liefst ook iedere morgen. Laten we eens kijken of hij hier baat bij heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan kijken we wel verder hoe wij hem helpen kunnen."

Hierna gaat het jongetje spelen in de wachtkamer en ga ik over tot de orde van de dag met het consult van de moeder.

Na 4 dagen krijg ik een mailtje waarin het volgende staat: beste Carina, je kindergebedjes lijken te helpen, hij heeft tot nu toe geen nachtmerrie meer gehad en gaat zonder mopperen naar bed en slaapt goed. We houden je op de hoogte.

Na 15 dagen komt de volgende mail: beste Carina, we vinden het onbegrijpelijk, maar de nachtmerries lijken voorgoed voorbij, hij heeft er geen één meer gehad. Hij bidt het eerste en tweede gebedje iedere avond en iedere morgen en slaapt als een roosje, dus wij ook. Onze grote dank.

Na anderhalve maand komt een enveloppe met daarin een bedankkaart en een mooie tekening van het jongetje. Het is een tekening van zijn engel met daarnaast hij zelf, waarbij de engel de hele tekening vult en hijzelf een klein figuurtje is.

De nachtmerries zijn voorbij.